Fullt ös!

Nu är det bråda dagar här på Tunadal! Vi försöker hinna med allt vi ska göra innan vi börjar jobba, kan väl helt enkelt säga att tidsplanen sprack för längesen...

Idag har jag varit i Gnosjö & provat ut jobbarkläder. Känns att det börjar närma sig, men känns kul att komma igång igen. Som jag sa till Y tidigare ikväll så känns det som jag bara "flyter runt" o allt jag borde göra kan jag ju alltid "göra sen". Men, den tiden är strax förbi så nu är det dags att börja vakna om saker & ting ska fungera här framöver...

B har skrapat färdigt balkongen idag så imorgon ska jag måla det jag hinner när Melker är på dagis. Sen har jag ett gäng hundar att trimma med så snart tiden räcker till...

Är sugen på att inhandla massa till hemmet nu, så vi kan få det som vi vill ha det. Ska se om jag inte kan lura med mig sambon ut på en shoppingrunda nån dag =)

I helgen är det party i Ljungby, tyvärr kan vi inte gå då vi ska fira far min... Å sen är det blueskväll med...Konstigt att allt alltid ska krocka?

Tankarna har verkligen hakat upp sig på det här med att lämna bort Halleballe... Suck & stön, fast realisten i mig säger ändå att det blir bäst såhär. Allt jag gör med honom leder till tanken att det nog är sista gången vi gör detta & detta... Deprimerande...

Nä, men det blir nog bra. Hoppas, hoppas det funkar hos Milla nu bara!

Idag...

...har vi varit i Ullared. Kul, men ack så tröttsamt! Hittade massa & dyrt blev det såklart... Nu ska jag krypa ner i soffan & vila min arma kropp en stund.

Bye.

Aktiv dag!

...som började med ett härligt tandläkarbesök för min del... Bosse lämnade lilleman på dagis & sen kom vår goda vän B o hjälpte till med garagetaket en stund. Nu är all läkt (heter det så?) lagd så nu är det bara teglet som ska på med. Efter det så blir det till att måla panel till carportväggarna med... Tänkte försöka bli klara innan vi börjar jobba, tidsoptimister eller? =)

Med posten idag kom det en delgivning ang. böter för att vi inte besiktigat oljetanken (som vi inte har då). Skickade in en skrotningsanmälan på den i typ januari, men den hade tydligen inte kommit fram till rätt person. Skrev ut en ny och cyklade ner & lämnade över den direkt i handen på kvinnan som har hand om ärendet, så nu ska väl det förhoppningsvis vara ur världen.

Natten mellan torsdag & fredag hade vi en liten olycka hos hyresgästerna... Deras ena duschvägg exploderade med sån kraft så det sitter glassplitter under tapet & matta i badrummet nu! Tack & lov var det ingen därinne när det hände, vågar inte tänka på vad som kunde ha hänt då... Tur att vi har bra hemförsäkring tänkte vi, men som vanligt så finns det en massa undantag när det gäller vad som ingår i försäkringen ( som de såklart inte berättar när man skaffar den) så bara så ni vet så ingår inte GLAS i vanliga hemförsäkringar... Kanske, eventuellt om vi hade tagit det & det extra tillvalet så hade det möjligtvis gått att överväga... GRRRRRRRRRRR! Blir inte så lite sur! Så idag var de som gjort badrummet här o kikade, behöver ju få väck allt glas o svetsa igen hålen så det inte blir vattenskador iallafall... Ska även prata lite mer med återförsäljaren & se vad han säger om det hela. Usch, tänk om det hänt när deras lille grabb badade eller så...

Sen var jag på Vet.huset & fixade med Harrys vaccinationskort. Milla hämtar kanske honom till helgen (suck) & det kan ju vara bra om alla papper är iordníng då...

Efter det snodde vi till oss lite fika hos grannarna på gården, plockade upp alla miljoner äpplen som låg i trädgården, städade upp & klippte gräset. Så nu ser det riktigt prydligt ut (på baksidan iaf.).

Nu är jag precis hemkommen från långpromenad med C & hennes staffe-tjejer. Ska stretcha lite & kanske göra nån liten ryggövning..? =)

Må väl allesammans!


Sicken helg!

I några dagar har vårt kära Värnamo levt upp & förvandlats till något som vi aldrig upplevt förut här hemma! På stan har det funnits öltält, mattält, Harrystält, Scen med liveband, karuseller & en massa massa folk! Hur roligt som helst!

I torsdags var vi ute och tog en matbit med tillhörande öl & minglade runt en liten stund. Gick hem ganska tidigt för Melker vägrade sova... Men det var jättemysigt ändå!
Så i fredags kväll var det dags igen, väntade dock med att gå ut tills lilleman somnat för annars hade han nog varit vaken halva natten...Mat & dryck med goda vänner följdes av bra musik på scenen. Först ut av de vi tittade på var en av våra lokala stjärnor, Niklas Malmkvist. Suveränt duktig på sång, gitarr & munspel! Han har tydligen släppt en skiva, som jag såklart måste försöka få tag i..!
Efter honom äntrade Sampo scenen. Bosse har ju aldrig sett Johnny & grabbarna live, så det var lite kul. Melker vaknade vid ett-tiden men behöll snällt sina lurar på tills de hade spelat färdigt. Han måste ändå ha hört (eller känt) dunket, för han diggade som en liten tok. (Johnny är hans absolut största idol, har varit det ända sen han plinkade lite på gitarren & sjöng ett par låtar för honom en söndagseftermiddag för ett tag sen)

Jag & Bosse lyckades även med bedriften att vinna biljetter till lördagkvällen. Fråga mig inte hur det gick till, men plötsligt stod vi där med varsin biljett..? Nåväl,  Melker hade feber igår, så min fina storebror fick min biljett. Hade visst varit bra ös igår med, men tydligen inte riktigt lika mycket folk. Blir väl så när det kostar hundrasjuttio spänn att gå in & vi dessutom befinner oss i Småland! :-)

Idag har vi inte gjort sådär jättemycket. Jag har skrapat balkongen (är färdig med långsidan nu) & B har mest legat i soffan o varit lite bakis ihop med hängig Melker. Nu är jag precis inkommen från en promenad med Halleballe som gick via Y & B, så jag fick sällskap hem igen. Lillskrutten har iallfall inte haft feber sen kvart över sex i morse, så förhoppningsvis kan vi fortsätta med inskolning enligt planen imorgon.

Nu tror jag att jag ska trimma lite på min (än så länge, suck) vovve innan jag landar i soffan.

Go kväll.

Då så kära vänner...

...ska jag försöka få liv i denna blogg igen... (om det nu är nån som fortfarande tittar in vill säga?)

Sommaren har varit fylld av trevliga stunder på trevliga ställen med trevligt folk!

Vi inledde då vår åtta veckors gemensamma ledighet med att styra en välpackad bil mot Västervik & den årliga visfestivalen. Vi har ju äran att få följa med ett härligt gäng från Ljungby, som alltid hyr IOGT-NTO:s (?) storstuga med tillhörande två småstugor beläget precis vid havet. Urmysigt läge! Måndag - Lördag spenderade vi med lata dagar innehållande fest, sällskapsspel, båttur, shopping o mycket, mycket mer. På torsdagen var det då dags för kvällen som är själva anledningen till detta resemål: VISFESTIVALEN!  I en gammal ruin nere i hamnen spelas det visor för gamla som unga. Denna kvälls artister var bla. Cajsa-Stina Åkerström, Jack Wreeswik, Lifvens, Melissa Horn & Christina Kjellson. Läs mer här!  För er som inte besökt denna festival ännu, ÅK DIT!!!
Melker sov sig igenom första halvan men vaknade sen o diggade för fullt! Sötplupp...

           

På lördagen åkte vi vidare mot Norrland & Hultet. Våra goda vänner har en liten gård där uppe, VÄLDIGT ensligt belägen. Inget vatten indraget, utedass & el kördes på dagtid med hjälp av ett dieselaggregat. Mycket primitivt, men ack så lugnt o skönt! Det vi minns mest från denna vistelse är absolut den vedeldade bastun med tillhörande dopp & tvagning i bäcken, som var mellan 14-16 grader varm (eller kall kanske jag ska skriva?). Enda sättet att hålla sig ren på, om man inte värmde vatten o bara tvättade av sig lite... Första doppet var en skräckupplevelse, men med tiden så blev det riktigt skönt... (kanske var bastudrycken som hjälpte till att värma upp kroppen lite med..?)

           

På torsdagen åkte vi hemåt igen, meningen var att vi skulle stanna till hos J & J i Stockholm för en övernattning men jag åkte på feber o halsont i Hultet, så vi åkte direkt hem. Ca tolv timmar i bilen (90 mil) & Melker var som vanligt världens snällaste! Han tyckte det började bli tråkigt att sitta still när vi var två mil hemifrån! Duktig!

På lördagen var det dags för brorsans överraskningsfest. Efter mycket fixande o smusslande så blev han till slut grundlurad... Riktig brakfest med med gamla som nya kompisar. Längesen jag hade så kul!

           

Sen var vi hemma ett tag o passade på att dränera om huset, så nu ser trädgården ut som en leråker... Väntar på att de ska komma o fixa till lutningar o annat så vi kan så lite nytt gräs & lägga plattor o så...



Efter allt det arbetet så var det dags för ännu en välbehövlig semestertripp! Pappa har fyllt jämt så vi åkte till Gotland & medeltidsveckan med honom. Han låg i lumpen i Visby & har inte varit där sen han muckade så det var allt lite roligt att uppleva denna mysiga stad igen! Mycket att titta på & uppleva. Vi var på Fårö o kollade in raukarna, var på tornerspel o medeltidsmarknaden, strosade runt i alla gränder o kikade på det mesta. Dit åker vi absolut igen!

        

Efter det har vi varit hemma o fixat (även om det inte blivit så mycket gjort), Melker har börjat skolas in på dagis nu (går jättebra) & snart ska vi börja jobba igen. Ska bli skönt att få lite mer rutiner i livet!

RSS 2.0