Då så kära vänner...

...ska jag försöka få liv i denna blogg igen... (om det nu är nån som fortfarande tittar in vill säga?)

Sommaren har varit fylld av trevliga stunder på trevliga ställen med trevligt folk!

Vi inledde då vår åtta veckors gemensamma ledighet med att styra en välpackad bil mot Västervik & den årliga visfestivalen. Vi har ju äran att få följa med ett härligt gäng från Ljungby, som alltid hyr IOGT-NTO:s (?) storstuga med tillhörande två småstugor beläget precis vid havet. Urmysigt läge! Måndag - Lördag spenderade vi med lata dagar innehållande fest, sällskapsspel, båttur, shopping o mycket, mycket mer. På torsdagen var det då dags för kvällen som är själva anledningen till detta resemål: VISFESTIVALEN!  I en gammal ruin nere i hamnen spelas det visor för gamla som unga. Denna kvälls artister var bla. Cajsa-Stina Åkerström, Jack Wreeswik, Lifvens, Melissa Horn & Christina Kjellson. Läs mer här!  För er som inte besökt denna festival ännu, ÅK DIT!!!
Melker sov sig igenom första halvan men vaknade sen o diggade för fullt! Sötplupp...

           

På lördagen åkte vi vidare mot Norrland & Hultet. Våra goda vänner har en liten gård där uppe, VÄLDIGT ensligt belägen. Inget vatten indraget, utedass & el kördes på dagtid med hjälp av ett dieselaggregat. Mycket primitivt, men ack så lugnt o skönt! Det vi minns mest från denna vistelse är absolut den vedeldade bastun med tillhörande dopp & tvagning i bäcken, som var mellan 14-16 grader varm (eller kall kanske jag ska skriva?). Enda sättet att hålla sig ren på, om man inte värmde vatten o bara tvättade av sig lite... Första doppet var en skräckupplevelse, men med tiden så blev det riktigt skönt... (kanske var bastudrycken som hjälpte till att värma upp kroppen lite med..?)

           

På torsdagen åkte vi hemåt igen, meningen var att vi skulle stanna till hos J & J i Stockholm för en övernattning men jag åkte på feber o halsont i Hultet, så vi åkte direkt hem. Ca tolv timmar i bilen (90 mil) & Melker var som vanligt världens snällaste! Han tyckte det började bli tråkigt att sitta still när vi var två mil hemifrån! Duktig!

På lördagen var det dags för brorsans överraskningsfest. Efter mycket fixande o smusslande så blev han till slut grundlurad... Riktig brakfest med med gamla som nya kompisar. Längesen jag hade så kul!

           

Sen var vi hemma ett tag o passade på att dränera om huset, så nu ser trädgården ut som en leråker... Väntar på att de ska komma o fixa till lutningar o annat så vi kan så lite nytt gräs & lägga plattor o så...Efter allt det arbetet så var det dags för ännu en välbehövlig semestertripp! Pappa har fyllt jämt så vi åkte till Gotland & medeltidsveckan med honom. Han låg i lumpen i Visby & har inte varit där sen han muckade så det var allt lite roligt att uppleva denna mysiga stad igen! Mycket att titta på & uppleva. Vi var på Fårö o kollade in raukarna, var på tornerspel o medeltidsmarknaden, strosade runt i alla gränder o kikade på det mesta. Dit åker vi absolut igen!

        

Efter det har vi varit hemma o fixat (även om det inte blivit så mycket gjort), Melker har börjat skolas in på dagis nu (går jättebra) & snart ska vi börja jobba igen. Ska bli skönt att få lite mer rutiner i livet!

Kommentarer
Postat av: händer

Kul att se att du är tillbaka, jag bruka titta om det händer något här.

Här är renoveringen i fullgång, jobba äta söka jobb,försöka få sina barn att gå in i skolrutiner igen. Så ja nu är sommaren över och livet börja gå in i sin normala rytm. Men vem klagar =o)

Vi hörs kram.

2008-08-24 @ 11:22:50
Postat av: PO

Äntligen uppdateringar!!

2008-08-24 @ 20:59:04
Postat av: Jenny

Äntligen tillbaka i bloggen. Kul att se!Roligt också att få en uppdatering om er sommar.Saknar er med!

När kommer ni??Kram J m J o J ;)

2008-08-25 @ 20:39:05
URL: http://jakobsmamma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0