Kära dagisfröken Hilda...

Hemskt vad du var påläst då... Här kan man knappt sticka upp näsan över vattenytan innan man blir nertryckt... *ler*
Jag har då aldrig trickortreatat, inte heller klätt ut mig vid allhelgona som barn (dock var jag på en stor halloweenfest som vuxen, utklädd o onykter).

Vad JAG menade var att hela den här stora grejen (som faktiskt kommer från Amerikat), med att vi ska köpa en massa saker så att alla handlarna tjänar massa pengar på oss lättlurade varelser, inte är min grej. Melker kan ju få vara Emil i Lönneberga imorgon, så är han också utklädd (lite grann iallafall). =)

Men ta du & berätta om alla stackars fattiga barn som fick gå runt iklädda urholkade rovor & tigga så de kanske fick en brödskiva till kvällen... Då blir nog barnen glada för att de minsann får mer än ett mål mat om dagen ( och kanske äter det med..?) Puss tillbaka!

Bättre...

...i ryggen idag! Skönt! Var & dansade igår, kul men jobbigt. Var hemma vid 19.45 & vid strax efter åtta så sov jag sött i soffan... Skulle ju bara vila lite innan jag gick ut med Halleballe... 
Bosse hade gått runt Apladalen med honom, tur var väl det för jag vaknade inte förräns vid fyra i morse... Kröp ner i sängen hos grabbarna ett par timmar innan det var dax för jobbet. Har känt mig ganska pigg idag! =)

På tal om jobbet ja... Han som fick "min" tjänst har sagt upp sig. Så nu har jag ett jobb till att söka! Snacka om virrig arbetssituation...

På torsdag är det Halloween-fest på dagis. Valfritt att klä ut barnen. Känns inte som att jag kommer gå & köpa maskeradkläder för ett tillfälle som jag dessutom inte uppskattar. Är kanske lite gammalmodig av mig, men jag tycker inte att Allhelgonahelgen ska vara nåt amerikanskt jippo utan "firas" enligt svenska traditioner. Vad tycker ni? 

Ny tradition för vår del är att gå till kyrkogården, tända ljus & skänka en extra tanke till de som lämnat oss. Dessutom är det ju otroligt vackert med alla ljus som brinner överallt!

Mörka tider...

...efter omställning av klockan... Blir ju kväll på eftermiddagen nu!

Idag har jag jobbat, hade faktiskt att göra hela dagen! =) Melker har varit på dagis & eftersom det är höstlov här nu, så var det inte så många barn där. Därför fick han lyxa till det & gå till badhuset! Lite tveksam till att börja med, men sen var det full fart! Kan berätta att han slocknade på två minuter ikväll... Sötproppen!

Har varit hos kiropraktorn idag. Gick inget vidare. Helt fel dag att gå dit när jag har så ont som jag har haft idag... Kunde knappt lägga mig på britsen, än mindre bli behandlad... Är rejält svullen, så jag fick en tid nästa vecka istället. Är faktiskt löjligt vad ont jag har alltför ofta. Får nog börja träna på allvar även om det inte är så lätt när jag är sån här. Ingen atlet direkt... Positivt är att jag inte behövde betala för dagens besök då han inte kunde behandla mig, fast jag upptog hans tid. Seriöst & schysst!!!

Gick på långpromenad med Iia ikväll. Jättetrevligt. Är så skönt att umgås med människor man känner så himla väl! Vovvarna var faktiskt lite nöjda de med...

Imon är det dax för linedancen igen. Hoppas jag är bättre i ryggen så jag kan gå!

Melker har slarvat bort B:s mobil. Helt borta & dessutom avstängd... B misstänker att han har spolat ner den i toaletten, men jag vet inte jag... Kan den verkligen spolas ner?!? Ny sådan är beställd så nu hittar vi väl den snart!

Sweet dreams!

Ordning & Reda!

Idag har jag suttit HELA dagen & sorterat papper. Våra en gång så ordningsamma pärmar hade förvandlats till ett flertal högar med papper som bara låg... Kan inte fatta vad papper det finns i detta papperslösa samhälle..?

Lillskrutten har varit på topp hela dagen. Han är bra laddad inför dagis imorgon!  JISSES vilken energi den gossen har!

Pappa var här med nybakad äppelkaka ( som grannen bakat). Supersmarrigt! Han blev trött av att bara titta på Melker =)

Har även fått iväg ett par viktiga brev som väntat ett tag. Är precis inkommen från kvällspromenaden med vofsen då de postades.

Imorgon är det jobbardax! Ska bli skönt att komma in i vardagen igen... Ser till & med fram emot cykelturen till jobbet..?
Går o funderar på jobbet jag sökt, hoppas jag får det. Känner att jag kan behöva lite miljöombyte efter alla år på Cellplast.
Dröjer väl inte alltför länge innan jag får svar på det. Håll tummarna!

Uppdatering!

Nu är det hög tid att skriva lite till här! Nu är vi ÄNTLIGEN friska & imorgon är det dax att jobba igen!

Melkers sjukdomshistoria har varit lång. Sista svängen till läkare var förra helgen, det var en historia som går till historien...

Torsdag förra veckan  fick Lilleman feber, igen. Då hade han varit på dagis i två dagar... Det var även sista dagen på antiobiotikakuren han fick i Jönköping. En orolig kväll & natt med massa frågor i huvudet om varför & vad är detta???

På fredagen åkte Bosse till vårdcentralen. Fick träffa en läkare (?) som inte gjorde något rätt.

1. Hon började att hyssja på Melker för att han gnydde (fortfarande febrig)
2. Svarade  -Det tror jag inte... på det mesta Bosse berättade
3. Hon konstaterade dubbelsidig öroninflammation & skrev ut ny antibiotika
4. L: -Hur mycket väger han?  B: - han vägde 12195 förra veckan L: -är du säker på att han inte väger 15 kg?
    B: - Ja, han väger 12,2 kg.
Sen skrev hon ut näsdroppar från 15kg och uppåt...
5. Vi skulle vänta med antibiotikan tills på söndagen, fram tills dess skulle han dricka honungsvatten med citron &  använda näsdropparna + koksaltlösning...

BVC:s rekommendation är att barn under två år inte ska äta honung överhuvudtaget..?

Som alla andra mammor känner man ju sitt barn bäst & jag trodde inte att han hade öroninflammation. Åkte till akuten på eftermiddagen för att en annan läkare skulle kolla & så klart hade han inte det... Däremot så hade CRP stigit från 30 vid middagstid till 53 fem timmar senare. Fick remiss till Jönköping för ännu en koll.

Lördagen spenderades på Ryhov, värdena hade vänt igen & Melker var feberfri. Ingen som kan förklara varför tempen hoppar upp & ner, det enda de kan säga är att det troligtvis är nåt virus... Blev sjukskrivna en vecka för "återhämtning"
& nu har jag varit hemma med frisk pojke hela veckan! Ingen feber, ingen hosta & inget snor! Pigg kille = slutkörd mamma... =)

Idag öser regnet ner & vi ska försöka fixa en del inne. Har ju varit ganska mycket utomhusarbete senaste tiden, o det märks!

För er som vill lyssna på bra musik så har en vän till oss gjort ännu en bra skiva. Den kan man lyssna på här: http://www.myspace.com/theheliumproject2

Hemma...

...idag med. Pratade med Jönköping i morse & de tyckte att han skulle vara hemma ett par dar till för att hinna återhämta sig. Har iallafall varit en sväng på dagis så vi fick vara med på fotograferingen. Ska bli kul att se bilderna sen!
Melker somnade tvärt när vi kom hem, efter att jag petat i honom lite mellanmål & efterrätt & kex. Glad att han äter något ändå... Hoppas han piggar på sig & orkar med livet snart!

Känner mig lite bättre idag, hoppas det inte blir nåt av denna förkylningen...

Nä, nu får jag nog hitta på nåt nyttigt att göra, får ju passa på när han sover... =)

Feberfri...

...idag, om än tröttare än vanligt... Kanske inte så konstigt att den lilla kroppen är sliten efter sista veckans påfrestningar... Tempen idag visade på 36,0 & det känns ju lite lågt istället... Men, han kanske har så låg temp jämt, får nog kolla lite oftare framöver.

Ska iallafall stanna hemma imorgon med, tror inte han orkar en heldag på dagis ännu. Ska se hur han mår imorgon, kanske går dit & är med på fotograferingen iallafall...

Idag har vi haft avslutning på agilitykursen. Tänk vad de lär sig mycket på bara åtta gånger! Jättekul att se alla duktiga vovvar & deras entusiastiska förare! Hoppas nu att ALLA fortsätter att träna framöver...

Ska strax gå o lägga mig, börjar känna mig lite krasslig jag med. Fattas bara det. Har hällt i mig lite Kan Jang, får väl se om det hjälper. Håll tummarna!

Nu är det hög tid för kvällskissen med jycken. Sov gott!

Sjuk, sjuk, sjuk...

Stackars liten Melker. Efter att ha haft feber i fem dagar åkte vi i måndags kväll till akuten.

CRP (sänka) på 181 (ska ligga  under tio). De misstänkte lunginflammation. Den trevliga (finns faktiskt en o annan på Vmo sjukhus) doktorn noterade även hans blåa läppar & blev lite fundersam. Jag förklarade att han haft det från & till ett bra tag & att vi väntade på att få ultraljuda hans hjärta. Hon skickade iallafall oss vidare till Jönköping för hon ville inte skicka hem oss.
Var framme vid elva-tiden på kvällen & det var bara att gå rakt genom väntrummet & in på rummet där de väntade med EKG o massa andra prover. EKG:et var helt normal men vi blev inskrivna o fick  komma upp på avdelningen vid halvtvå-snåret. Melker fick antibiotika intravenöst & sen fick han sova med dropp under natten. Lagom smidigt med en 1½ -åring som sitter fast i en droppställning...

I tisdags fick vi röntga hjärta & lungor. Helt normalt, ingen lunginflammation där inte. Skönt! Men de kunde inte säga varifrån infektionen kom... Nåväl, febern gick ner lite & han blev lite piggare iallafall.

I onsdags så var det dax för att göra ultraljudet på hjärtat då. Melker var JÄTTEDUKTIG o låg still nästan hela tiden! De kunde tack och lov konstatera att hans lilla hjärta såg helt felfritt ut! *LYCKA*

De tog lite fler prover för att försöka luska ut varifrån infektionen kom, men de kom inte fram till nåt...

Blev  utskrivna i torsdags & det va SÅÅ skönt att komma hem! Känns som att iallfall jag gjort mitt på sjukhus för resten av livet. Man har ju spenderat en & annan timma där tidigare...

Lillskrutten har iallfall varit ganska pigg sen vi kom hem & börjat äta så smått. Senaste veckans diet har bestått av Yoggi & glass i alla former...

Men, idag när han sovit middag så var han glödhet igen. Tempen visade 39,1 & jag blev helt matt. Vad är detta? Ringde Jönköping men de trodde att eftersom han varit feberfri två dagar så har han åkt på nåt annat. Antagligen virus eftersom han fått antibiotika sen i måndags... Snorar & hostar gör han iallafall & nu vill jag inte vara hemma mer med sjukt barn! Suck.

Hoppas han är pigg nog att gå till dagis en sväng på måndag iallafall. De är fotografering då & det skulle vara SÅ trist att missa... Men, vi får väl se.

Plattläggningen är i full gång här runt huset. Blir så fiint!

En annan fin nyhet är att min kära storebror äntligen klippt av sig håret & blivit snygg igen!!! =)

Nu ska jag sticka till affären & handla välling & säkert nåt mindre nyttigt till kvällen med.

RSS 2.0