Arg & ledsen...

Idag var jag med Melker på 1 1/2-årskontroll. Hoppas att han inte fick beståeende men av den upplevelsen...

Allt ska gå så jäv-la fort, som om de jobbar på ackord. Pedagogik existerar inte där. Hann in, av med kläderna så fort som möjligt, upp på vågen, ner på rygg & mätas, sen kommer doktorn (en ny, som inte ens presenterade sig) med stetoskopet & ska lyssna. Han fullkomligt DYKER på Melker, som såklart blir rädd för både honom & instrumentet... Följande kvarten var det mest gråt & tårar, så fort han slutade gråta så var läkaren där igen & sen började det om... IDIOT!

Försökte förklara för honom att lillemans blåa läppar INTE bara kommer i samband med hosta (han är förkyld nu). Han bara babblade på om att bronkerna kunde bli för trånga vid förkylning osv osv... Fick till slut en remiss till barnmedicin iallafall så de får kolla upp honom. Så nu får jag väl knata upp till min moster (som jobbar på sjukhuset) & försöka vänja honom vid vita rockar & diverse instrument som han kan tänkas komma i kontakt med...

Glömde såklart Melkers bok + AD-droppar mm därnere, så jag får väl ringa BVC imorgon & kolla om det ligger kvar... Ska även passa på att tala om hur jag upplevde dagens besök (grrrrrrr!).

Redan onsdag!

Veckorna bara rusar iväg nu när man jobbar! Riktigt, riktigt skönt att ha kommit igång! Uppskattar till&med cykelturen till jobbet på morgonen?!?

Melker är pigg igen & har varit på dagis idag. Verkar som han tycker det är jättekul där! Han får massa beröm för hur snäll & duktig han är. Såklart...

Igår var jag & Nilla på linedance igen. Vet inte vad det är, men jag (vi) tycker det är superduperkul! Är som värsta träningspasset. Riktigt jobbigt, men såå roligt!!! Tror Björn (jobbarkompis, som håller i kursen) tycker det är kul att vi går med, för när jag kom till jobbet idag på morgonen så fick vi varsin skiva med LD-musik. Tror det är den musiken han använder i kursen... Tack & bock!

Idag när jag & familjen var ute på promenad, så träffade vi en kille längre ner på gatan, som har (haft?) en hjärntumör. Han är opererad för andra gången nu & väntar provsvar i dagarna... Beundrar alla människor som kan gå igenom en sådan mardröm som cancer är & ändå vara så positiva! Att se framåt. Vara positiv. Inte älta. Orka vara. Beundransvärt.
Man får lite andra perspektiv på tillvaron...

Idag är jag generös & bjuder på en bild:


Melker...

...fick åka till akuten i eftermiddags... Han bara sov & sov å de korta stunderna han var vaken (typ 5 min) så var han helt skakig & konstig... Han har ingen feber, snarare undertemp... 36,4...
Väl på sjukhuset piggnade han till & de hittade inget konstigt på honom & i eftermiddag/kväll har han varit piggare. Skönt.
Bosse ska iallfall vara hemma med honom imorgon.

Var på agilitykursen & tränade lite med Harry efteråt. Riktigt duktig min vovve!

Nu ska jag kolla film.

Söndag morgon.

Sitter med en kopp kaffe & försöker vakna. Fick ändå sova länge idag... Melker har redan somnat, tror inte han är riktigt kry... Hostar som bara den, men ingen feber... På schemat idag är det fixa & dona lite, långpromenad & i eftermiddag är det kurs.

Känner mig fortfarande halvhängig, snorig. Men har inte haft feber sen i fredags. Igår tog jag det lugnt, målade klart balkongen & plockade upp alla äpplena som trillat ner. Rent skamligt att bara slänga dem, men vart ska man göra av alla???

Åkte ut en snabbis till kusin E, som var hemkommen från sjukhuset. Hon fick göra en rejäl operation av armen, så nu är hon gipsad från armhålan & ner... Stackars! Hade iallafall köpt en rosa mjukishäst till henne, som jag lindade vänster framben på... Pedagogiskt va´... =)

Sjuk.

Hemma & mår risigt. Snorig som tusan & lite feber & hosta med. Stackars mig...

Igår var jag i Vrigstad & hälsade på hos J & E. Vi ses alldeles för sällan! Var i stallet o kollade på kattungar & katter, fick se hästar & föl & njuta av denna fridfulla idyll. Vet inte vad det är med mig & lantmiljö, men jag njuter alltid & insuper denna lugna atmosfär!

Känns konstigt att vara hemma själv. Melker är på dagis & B på jobbet. Tyst. Det enda jag hör från någon är Harrys högljudda gäspningar, han ligger under täcket & tar sig en rejäl sovmorgon... Ska se om jag inte kan ta mig ut & så han får lätta på trycket lite.

Vi har inget inbokat i helgen. Jätteskönt. Känner för att bara vara. Kurera mig. Mysa med värmeljus. Härligt!

Idag är det underbart höstväder, men kallt om ni frågar mig. Får njuta av solen från insidan. Blir glad ändå.

Ha en underbar helg allesammans!

En vanlig dag.

På jobbet roar jag & en jobbarkompis oss för tillfället att försöka identifiera en massa verktyg som står på ett externt lager. Efter två dagar där så kan jag säga att det känns i ryggen... Verktygen väger då en hel del, vissa försöker vi inte ens oss på. Kanske inte är sådär väldigt genomtänkt att sätta mig på det jobbet, men en del tänker ju inte alls...

Igår var jag & testade på Linedance! Är en herre på jobbet som håller i de kurserna, så vi var ju tvungna att kolla läget... Vågar knappt skriva det, men det var faktiskt riktigt roligt (särskilt Nillas kommentar efteråt...)! Blir nog att gå dit nästa tisdag med.

Idag ställde vi in agilitykursen, för Y var sjuk & vädret inte det bästa. Lägligt nog så hade balansbrädan till vårt WII kommit, så det är vad vi pysslar med här ikväll... Riktigt, riktigt roligt & jobbigt! Vi slåss nästan om speltiden =)

I morgon är jag ledig, för de har planeringsdag på dagis. Ska åka till Vrigstad & hälsa på min BB-kompis. Hon ska ha en liten till om två-tre veckor, så det är väl bäst att passa på innan, med tanke på alla dagisbaciller.

Annars står det still med allt arbete här. Vi väntar bara på en massa folk som ska komma & göra en massa saker, får väl se när det blir färdig...

Nu ska jag gå & putta av B från vår nya leksak, min tur nu!

Var rädda om varandra!

Maskpromenad.

Har precis kommit in från kvällspromenaden. Ska aldrig mer gå ut när det regnar. För er som inte har reflekterat över det så intar (övertar) maskarna marken när det regnar mycket. Särskilt på gång/cykelbanor med gräsmatta på båda sidor. Asäckligt! Får alltid en känsla av att de kryper in i sulorna på skorna & mellan trampdynorna på hunden & hänger sig kvar. Det killar i knäna & jag får behärska mig för att inte skrika rakt ut & springa (hände ofta förr). Istället fokuserar jag på himlen & intalar mig själv att de inte finns. Maskar är det äckligaste som finns.

Åsså va de måndag...

... å helgen har runnit iväg fortare än fortast! I lördags sydde jag gardiner (äntligen) till köket. Har väntat på att de ska gräva färdigt i trädgården så inte fönsterna blir skitiga igen, men det verkar ju aldrig hända... Hoppas ändå att de kommer snart så vi kan få lite ordning & så gräs & sånt innan vintern!

Lördag kväll var det kinamat & kul besök av "Vilda Hilda". Vi drack smultronvin (såklart) & satt o tjatade alldeles för långt in på natten.

Upp i ottan på söndagen & sen for vi iväg till Huskvarna & agilitytävlingen där. Vi var hejarklack åt vara duktiga kursare som startade för första gången. Gick jättebra för alla & ett stort grattis till Susann & Joe som knep en femteplats! Kul värre! Inte utan att vi var väldigt stolta... =)
Efter Huskvarna pep vi in på IKEA o shoppade lite. Mest småprylar men kul & gå där & drömma lite. Var hemma runt sju-snåret tror jag. Tröttare än tröttast somnade jag såklart i soffan, men tog mig faktiskt ut med vovven o dök i säng vid halv tolv...

Idag har jag haft ännu en arbetsdag. Känner mig inte jättemotiverad gentemot företaget, men det är faktiskt jätteskönt att ha kommit igång igen! Nuförtiden chockar jag ju kroppen varje morgon med att cykla till jobbet, tänkte jag skulle överleva det ett tag... Har dessutom sålt min bil, så egentligen har jag ju inget val...

Ikväll har jag gått promenad med Yvonne o vovvarna. Efter det åkte jag o tittade till pappas blommor, då han är i Värmland på obestämd (?) tid.

Dax o duscha, ikväll SKA  jag isäng tidigt!!!

Förkylt...

...är det här, men kan man vänta sig annat med baciller från både dagis & jobb? Veckan har rullat på fort som bara den, ska väl erkänna att jag varit lite tröttare än vanligt...

Känns som det gått i ett, men kan inte komma på vad vi gjort... Säkert massa bra, viktiga saker som vanligt!

I morgon är det äntligen fredag! Helgen blir lugn, en tur till Huskvarna med "hundgänget" på söndag. Annars inget inbokat.

Melkers kusin E trillade ner från ett träd idag & bröt armen strax under armbågen... Aj aj aj, tror minsann vi får åka o fixa en liten tröstpaket till henne i helgen. Armen är enligt svärmors upprörda utsaga gipsad från armhålan & ner. =(

Harry är fortfarande kvar hos oss. Tjejen som skulle ha honom har inte hört av sig (?) så nu skiter jag i att lämna honom till henne. Ännu ett bevis på att jag ska lita på min magkänsla... Funkar ändå riktigt bra här hemma nu, känns som han har taggat ner jättemycket & hittat sin plats... Vi får väl se!

Ha ha, hjälper folk hit & dit med sina tossiga hundar & så har jag svårt för att läsa av min egen guldklimp. Men, han är väl för nära mig & jag blir nog lite hemmablind...

Nä, nu ska jag försöka sova bort min förkylning. Glöm inte att lämna en liten kommentar, det är så kul att läsa!

Helgen försvann...

...i ett nafs! Fredagkvällen spenderades med Y & T. Gick dit en sväng & tog ett glas rött, alltid lika trevligt! Melker somnade innan vi gick, sov hela tiden & vaknade inte när vi kom hem heller. Den killen kan sova sig igenom blöjbyten & allt möjligt!

I lördags firade vi pappa tillsammans med resten av släkten. Kom hem ganska sent så det blev ingen tur till Ljungby, trist men det kommer väl fler tåg kanske... Y & T kom hit o spelade lite olika grejer med vår WII. Sen kom jag & Y på att vi nog minsann skulle gå o kolla till bluesen iallafall, ringde till G så hon hängde med oxå. Bra musik, trevligt folk o goda öl!

I söndags målade jag balkongen tills färgen tog slut. På eftermiddagen var det dax för Agilitykurs med de nya talangerna. Ett omväxlande gäng som vi säkert kommer ha jättekul med! Sen kom träningsgruppen & körde lite inför tävlingen i Huskvarna till helgen. Ska bli kul att se så många av våra kursare på tävlingsbanan!!!

Idag började jag då att jobba. Mjukstartar med en tredagarskurs i "produktionslära" som handlar om allt från ångpannor & kompressorer till färdiga detaljer. Spännande va´? Segt att sitta hela dagen, men ända ganska intressant... Hämtade älsklingen på dagis (hade gått bra såklart), svärmor kom med lite inlagd gurka, tog en promenad med Harry (fortfarande kvar...), lagade mat & nu är jag helt slut!

Ska dimpa ner i soffan & sen blir det nog en riktigt tidig kväll!

Var rädda om er!


RSS 2.0