Äntligen!!!

Nu är det äntligen klart! Murstocken klar, allt snickeri klart, målarna klara (tror jag) & köket installeras i skrivande stund! Basse & hans pappa springer här fram o tillbaka med grejer & är nog snart färdigflyttade. Kul att slippa vara ensamma i huset nu!!!

Idag skulle jag göra en massa & har så gjort här hemma. Har lite ärenden att fixa, men lilleman är inte riktigt på humör. Han sover just nu så jag hoppas att han vaknar pigg & GLAD så vi kan åka ut o göra det vi ska...

Har som sagt varit fullt upp & jag o B är nog ganska slutkörda efter mycket slit o sena nätter... Ska bli skönt att pusta ut några dagar nu.

Bråttom!

Nu är det lite bråttom... Golvet är färdiglagt & de håller på att lista nu. Imorgon kommer köket att bli färdiginstallerat samtidigt som de flyttar in. Snacka om att jobba in i det sista. Ikväll kommer barnvakt & städhjälp, så vi ska nog bli klara! Murstocken blev ÄNTLIGEN klar igår, tack vare Bosse...

Nu måste jag fixa lite i vårt väldigt eftersatta hem!

Ingen fara...

... med Melker. Nu har vi varit hos farbror doktorn & fått lite hostmedicin. Hoppas det hjälper så han blir sig själv igen! Det lät bra i lungorna o halsen var ok, så jag får nog tillbaka min glada lilla grabb snart! Snart ska vi äta pizza o sen ska jag ta tag i murstocken igen...

Once in a lifetime...

... att man tar fram murstocken så teglet syns & den blir fin! Är man riktigt dum så tar man sig an det en gång till... Håller på med sista sidan på skorstenen däruppe, å det är otroligt drygt... Blev avbruten vid 01.00 inatt, då lilleman var jätteledsen, hostade & var nästan otröstlig... Bosse ville ha lite avlösning då han faktiskt ska jobba på dagarna. Satt uppe till 3 o fick sen sova till 9.30 med några korta avbrott. Skönt!

Efter en promenad i Apladalen idag sover Melker fortfarande utanför dörren. Har hunnit duscha & äta, väntar på att han ska vakna å äta lite han med. Vi ska till läkaren vid halv fyra idag o kolla upp hans hosta o förkylning. Tänderna har tittat upp en liten bit, så det har kanske med det att göra. Kan tänka mig att det gör lite ont. Stackars liten...

Det börjar bli nästan klart däruppe, golvet håller de på att lägga nu. Tror det är så gott som färdigmålat, bara runt fönster & så kvar. Ser faktiskt ut som det kan bli inflyttningsklart i veckan!

Helgen som varit har vi mest fixat här hemma. Igår var Antti & Ulrika här o fikade. Vi ses alltför sällan, men vi har inte haft så mycket tid för umgänge den sista tiden. Längtar så tills vi får lite mer tid över till annat & varandra! Turkiet hägrar som en oas i framtiden. Det ska bli SÅ SKÖNT med ett par veckors sol & bad!!!

Nu vaknar nog lilleman. Adios.


Fejar!

Efter en orolig natt som slutade på soffan med sonen, har jag idag fortsatt fixa i källaren. Tömt & städat förråd, varit & pantat / handlat & ska nu fortsätta med resten av detta lilla hus. Oj oj oj vad skit man har!

Melker är snorig, hostig, febrig o de första små tänderna är på väg upp! Kanske har ett sammanhang alltihop, vad vet jag? Lite grinig & vill bara vara i knät, så då får han ju vara det...  Han kryper duktigt nu, har lärt sig att klappa händerna & det är nya påhitt varje dag! Så kul & mysigt!!!

Uppe är det färdigtapetserat & målat i sovrummen, de idoga snickarna (en iaf.) har varit här o lagt golv idag med (ganska entusiastiskt på en lördag!). Köket blir färdigt på torsdag & det verkar som det mesta klaffar... Helt otroligt med tanke på hur många från det beryktade hantverkarsläktet som är inblandade!!! Kanske är det för att jag styr o ställer o jagar på dem..? :-)

B´s pappa (inte Bosses då) gick bort igår. Väcker många tankar o känslor om när mamma gick bort... Inte så konstigt kanske, men samtidigt tänker jag ju på det och henne varje dag. Blev väl lite mer påtaglig när vi pratade om vak & allt som kommer med det antar jag. Önskar så att hon var kvar här med oss!!!


Ont om tid...

...är det gott om! Nu är det bråda dagar för att få färdigt lägenheten uppe till nästa vecka. Massa att fixa & dona med & jag har inte tid för något längre. Har hört att det är många som läser här som tycker jag uppdaterar för sällan & det ska bli ändring på det snart. (Fast jag undrar var alla deras inlägg är?!?)

Har precis avverkat en långpromenad i blåst & regn, inte mysigaste vädret att vara ute i men har man jycke så har man. Nu ska jag strax ner i källaren & fixa så ett av förråden blir tomt. Igår halkade B och slog benet i släpkärran vilket resulterade i akuten, dropp med antibiotika & fortsatt antibiotikakur här hemma. Träffade givetvis en skruv under kärran som gick in i skenbenet (så han fastnade i skruven, skitäckligt). Blödde massa men ett jättelitet sår...

Annars händer det inte så mycket, har gått igenom min MR-röntgen med kiropraktorn o det är väl ungefär detsamma som 2004, lite mer förändringar här & där bara... Har skitont & känner mig faktiskt handikappad, men det ska väl bli bättre nån gång. Har även pratat med privatläkare för att få ett utlåtande om det går att operera, får se när jag får tid där.

I lördags var vi på 40-årsfest & Melker sov borta för första gången! Han var hos sin morbror C & moster M & det gick jättebra! Återkommer med bilder från partyt för nu måste jag sätta igång så jag slipper vara uppe halva natten (igen). Ciao!

Morgonpigg?

Hoppade upp med tuppen idag igen! Sitter här med ett par koppar kaffe i magen, nyduschad & väntar på att lilleman ska vakna... Han är som jag, gillar att sova länge... Ska åka till Martina idag, längesen vi träffades nu. Det blir långpromenad med vovvarna & säkert lite fika med. Kul!

Fattar inte hur jag ( & Melker) normalt sett kan sova mig (oss) igenom snickarnas oväsen? Det bankas o slås hej vilt där uppe...

På lördag ska vi på 40-årsfest & Melker ska sova borta för första gången! Hoppas det funkar bra & det gör det säkert! Ska bli kul att "vuxenleka" lite! 

Nu ska jag återgå till morgonkaffet & den heta Värnamo Nyheter!


Tjipp!

Idag fick jag ställa klockan! Lämna blod kl. 08.00... Har nog inte gått upp så tidigt sen lilleman kom till världen...
Vädret är ständigt grått & trist, tröttheten är som ett tungt moln över mig ( å säkert resten av Sverige med).

Igår var jag på en reading. Kul & intressant såklart! Tjejen var riktigt duktig, fast hon är under utbildning...

Melker hittar på nya grejer varje dag, för tillfället är det "titta!" & peka samtidigt som gäller. För er som inte träffat honom på länge kan jag berätta att han kryper (ålar), sitter, vänder hit & dit, pillar på allt & är alldeles, alldeles underbar!

Renoveringen av plan två går som på räls! Allt är gipsat & klart, limträbalkarna är på plats o bardisken (väggen) uppbyggd! Nu är det spackling, målning, tapetsering, golvläggning o kök kvar, ska va klart om ett par veckor så de nya gästerna kommer in då... Håller tummarna för att det klaffar!

Annars är det många telefonsamtal & massa fix & trix & jox & bök gällande renoveringen. Mycket att tänka på & säkert hälften glömt... Ska bli skönt när allt är klart så man kan pusta ut lite.

Häromdagen fick Melker duscha med pappa för första gången. Annars är det ju bad som gällt fram till nu, men han tyckte att det här med vatten uppifrån var jätteskoj!
image146

Vi har fått vara nya sängar med förresten! Jag är mycket bättre i ryggen & inte fullt så handikappad. Hur underbart som helst!!! Nu kanske man kan börja träna lite utan att det känns som yxhugg... :)

Fick en utmaning av Jenny som innebar att man skulle visa sitt kylskåp / frys, så här kommer en bild på det:
image147
Snyggt va´!?!

Finns säkert massor mer att berätta, men ska passa på att göra lite nytta kanske nu när lilleman sover. Fast, nu vaknar han visst... So long!

Åsså gick det!

Men nåt fel är det på sidan ändå, för det går inte att lägga in några bilder eller så.

Fel fel fel!

Det funkar visst inte att göra nya inlägg... Lätt irriterande när man plitat ner en hel bok (lite överdrivet ja) & sen försvinner allt ut i internetrymden (eller nån annanstans).
Gör ett sista försök med att publicera detta, återkommer imon.

Natti.

Två veckor sen...

...jag uppdaterade här... Skäms på mig! Nu har det varit både jul & nyår som firats lugnt o stilla. På julafton var vi i Hörda hos J & I, åt gott o umgicks. Mysigt! Melker fick en pulka (bland annat) som han tyckte var rolig:
image134

Han fick en massa julklappar så han måste varit snäll... Å det är han ju såklart!
      

På juldagen var vi i Åminne hos farmor & farfar. Fler julklappar & massa bus med kusinerna!
           
P, H, M & E                  S & Lilleman               W                                   Glad!

Nyåret firades i Väckelsång (Harry var dock i Rolstorp, gillar inte smällare) med ett glatt gäng. God mat, busiga barn, smällare, raketer & gott att dricka. Dock lugnt det med. Blir man såhär lugn när man får smått??? Vart tog partyprinsessan vägen då? Tja, hon dyker väl upp framöver får vi tro!
           

image145
KOLLA IN DE EXAKT LIKADANA GLUGGARNA!!!

Annars pysslar vi på här hemma. Ingen rast & ingen ro bara för att vi äntligen flyttat ner... Fixar i lägenheten uppe, städar källare o försöker få lite ordning & reda. Har slängt ut precis hur mycket som helst, bla. gamla skidor o stavar från 1800-talet (jag hittar inte på!)... Det är som sagt ALDRIG  rensat här... Renoveringen flyter på ganska fort uppe så det finns nog hopp om att de ska bli färdiga till månadskiftet...

Nu ska vi åka & kolla ytterdörrar så det är nog bäst att sluta. God fortsättning på 2008 allesammans!

RSS 2.0