Mobbning...

på högsta nivå är det vad det gäller lilla råttan, som gått & blivit lite för stor här i världen! Häromdagen fräste han ifrån mot Melker och det var inget matte uppskattade... Har väl oss själva att skylla lite då man lätt släpper på lite regler här & där, han är ju så liten & söt ?!?... Funkar inte alls på en liten terrier som tar första bästa chans att klättra på positionsstegen... Så nu får han inte ens andas utan att be om lov. SÅ DET SÅ!!!

Idag är det sista i köken fixat & barskivorna uppe. Skitsnyggt!!!
image157

Nu är det bara plåten som saknas, den står i källaren, nylackad... :-)

Igår var K på besök, Meker fick jättefina skallror & jag fick en stor bukett tulpaner! Tack igen vännen! Å jag fixar gärna dina vovvar... ;-)

Idag var jag inne hela förmiddagen. Var ju tvungen att serva Johan (kökskillen) med att plocka i och ur skåp, hålla undan Lilleman som var ytterst intresserad av vad han hade för roliga grejer i byxfickorna, särskilt den fina, röda morakniven... Efter lunch tog jag en sväng i kära gamla Apladalen, slängde in Harry hemma & gick en sväng på stan. Sen var det så skönt väder så jag gick hem o hämtade honom igen och tog en sväng till. Hade dessutom vansinnigt ont i ryggen , så jag ville inte gå in o sätta mig nånstans med risk för att inte komma upp igen... Så j-vla trist det är!!! Men, har iallafall fått en tid hos Specialistläkargruppen i Växjö 10 Mars, hoppas de kommer på nån bra lösning...


Slapp söndag...

...med sovmorgon & middag hos svärföräldrarna. Skönt! Nu är man nere i varv, så det blir nog inte så mycket mer gjort här idag.

En annorlunda dag.

Men intressant, kul & fylld med trevliga människor!  Tog även en tur in i kyrkan där & tände ett ljus för lilla mamma, som har födelsedag idag. Eftersom jag varit borta hela dagen har det inte blivit något besök vid graven, men jag tror inte hon misstycker... ;-)
Är precis hemkommen från Väckelsång. Körde hem i snöyra, så lite trött är jag allt. Ska strax gå in till grannen, är bjudna på lite lördagsmys där. Kul med spontana träffar som inte planeras veckovis i förväg!!! Ska passa på att gosa massa med deras valp (de behöll en själva från kullen) så jag blir mättad o inte vill ha nån egen... Är annars väldigt sugen på en liten Pumikille, men det får nog vänta ett tag...

B hade städat & fixat jättefint här hemma, nu ska jag bara hitta allt i ordningen... :-) Han hade även gått med Harry, shoppat kläder & badat lilleman. Undrar om han skulle bevisa att man visst hinner med en massa när man "bara" är hemma..? Nåväl, duktig har han varit idag iallafall!!!

Ha en fin lördagskväll allesammans!


Överraskad...

blev jag big time idag!!! Fick oväntat, men ack så roligt besök av min älskade vän H & hennes lilla familj. Tack för att ni tittade förbi så jag äntligen fick kika på lillprinsen!
image150
SÖÖÖT!

Det är ju inte varje dag vi ses då de bor i Skåne, men det är faktiskt allför sällan ändå! Hoppas det blir lite oftare i framtiden...

Rörmokaren (konstigt ord) har varit här o satt in de sista elementen i vår lägenhet idag samt ätit (massor) av min kladdkaka. Antar att den var godkänd...

Försökte även gå en promenad i eftermiddags, men det var ju så vansinnigt kallt så det blev bara en kortis. 
Dagen har rusat iväg & jag har inte fått så värst mycket gjort. Melker är i sitt esse mest hela dagarna så jag har fullt upp med att hålla reda på honom... 

Snart dax för sängen då jag ska upp i ottan för att köra till Väckelsång. Ska bli kul & spännande! Lite fler bilder innan jag hoppar i bingen:
           

         Han är så fin vår lilla skatt! (Undrar vart alla hundbilder tog vägen?)
 

En bra dag.

Vaknade vid åttasnåret, vanliga morgonbestyr & sen var låssmeden här o kikade. Efter lunch gick vi en promenad med M & M & Z. Solen sken men vinden var iskall, så den blev inte sådär jäättelång... Slängde in hundarna hemma & var på Hemköp & handlade lite. När jag kom hem var Camilla här så vi fikade lite (mycket fika blir det...).

Lagade lite god middag till sambon o har ikväll bakat inte mindre än tre kladdkakor. Imorgon kommer hantverkarna hit o de har tjatat väldigt länge nu (bara för att min trut glappade nån gång i början av renoveringen), så det är väl dax att hålla vad jag lovat.

Har även fått upp rullgardiner ikväll, så det ska bli kul o se om lilleman sover längre imorgon...

Nu ska vi festa loss på en av kvällens bakverk, som givetvis är i form av ett hjärta... Å några jorgubbar med...

Kram på er allihop!


Dåligt samvete...

... har jag då jag aldrig skriver här... Verkar som musten gått ur mig lite sen allt blev klart med lägenheten å så.. Det händer inte sådär jättemycket här, mest vardagsgrejer som att jaga ytterst aktiv Melker, promenader & en o annan fika såklart! Dax att ta hem den lilla trampmaskinen så man blir av med allt som dallrar & dinglar...

Igår var Martina & Sigge här. Tog en promenad med vovvar & barn & skvallrade lite. Kuligt! Pojkarna växer så det knakar o det är så kul att se hur olika de är som individer! Mysigt!

Melker är stora killen nu, över 10 kg & 77cm var han för några veckor sen! Från att ha varit minstingen i gänget är han nog "störstingen" nu... Han har fått tillbaka sitt glada humör o sin goda nattsömn, även om han vaknar vid halvåtta-snåret (beror nog mest på avsaknad av rullgardiner). Men det är faktiskt skönt att komma upp lite tidigare.

Idag tog jag en promenad till låssmeden för att beställa lite lås då till de nya dörrarna. Gick förbi Nilla på hemvägen, så hon följde med hem o kikade o sen var vi på stan o intog en liten lunch. Hon framkallar ALLTID asgarv med sina historier! Var sen o kollade lite på stan, köpte nya innetofflor på rean.

När jag kom hem kom röris o glasmästaren o fixade till glaset i köket uppe. Nu är det bara glasskivan bakom spisen som saknas. Får nog in de sista elementen samt inkoppling av ismaskinerna på fredag.

På lördag ska jag till Väckelsång på typ föredrag om healing o sånt. Ska bli kul & skönt att komma iväg en sväng. Återkommer om hur dagen blev!

Ni kanske vill ha ett litet foto eller två att kika på:
image148
Första pulkaturen

image149
Vardagsfoto

Onsdag.

Idag har vi varit hemma & slappat hela dan. Skönt! Lite fika med Matilda & Melwin har det såklart blivit, men fika kan man ju göra i pyamas... :-)

Tog en lite längre sväng med Harry idag, han verkar inte halta längre. Får väl se hur det ser ut ikväll när han vilat en stund...

Melker somnade på mindre än tio minuter idag!!! Skönt om det kan lugna sig med förtvivlan över att ligga själv i sängen... Bosse fick lägga honom ikväll, han kanske är bättre på det än mig..?

Dagen bästa var samtalet jag fick från min goa vän som varit dålig så länge! Helt underbart att höra av henne!!! Hoppas du läser detta tjejen, så du vet (fast det vet du ju) hur glad jag blev... Ibland blir man påmind om hur mycket ens vänner betyder, SÅ TA HAND OM VARANDRA ALLIHOPA!

Dax för en lååång dusch o sen är det sängen som gäller.

Vad vad det som Jack Killian alltid avslutade sina radioprogram med i tv-serien "En röst i natten"? (undrar hur jag kom att tänka på det nu då?!?)


Grattis!!!

GRATTIS TILL MELVIN SOM FYLLER 1 ÅR IDAG!!!
(Ett grattis också till bror min som fyllde i söndags. )

Idag skiner solen igen! Om än inte från klarblå himmel, så tittar den ändå fram ibland. Har i vanlig ordning varit lite körigt här. Undrar hur man ska hinna med att jobba sen..? I söndags var vi på IKEA o köpte garderober till lägenheterna. Värsta marathonloppet... Men nu är det gjort o de ska bara monteras klart med, vilket nog sker idag.

I lördags var jag på årsmötesfest på brukshundklubben. Åt & drack gott & det var kul att träffa alla o inte BARA prata hund, även om det blev en hel del av den varan med... Var hemma pinsamt tidigt, men var å andra sidan pigg i söndags...

Melker är pigg igen. Igår började vi med den omtalade 5-minutersmetoden. Han kan ju inte somna själv längre & det är ganska jobbigt när man får gå upp & söva om honom på nätterna... Iallafall skrek han som en galning i en halvtimme, sen sov han till 8.15 idag (med ett litet avbrott då han bara ville ha nappen)!!! Kanske funkar ändå, men det värkte i mammahjärtat när han var så ledsen igår (fast han var nog mest arg)... Ska iallafall fortsätta ett tag o kolla om det funkar.

Harry haltar sen i lördags. Har varit lite till o från men nu är det nog mest till... Får nog ta en sväng till veterinären då jag tycker han är ganska svullen i vänster carpal-led. Vet inte vad han gjort men han är ju inte den stillsamma typen direkt...

Håller även på att fjäska in mig hos min nya lilla hyresgäst Selma, som är en försiktig liten schnauzerdam i sina bästa år. Hon tycker det är lite läskigt med nya människor, men hon börjar gilla mig nu! ;-)

Idag ska jag gå en sväng på staden o fixa grejor. Blir ingen långpromenad med Harry ändå, så jag får nog lata mig lite.

Har förresten börjat äta fågel lite försiktigt igen! Mest kalkon men även lite kyckling i lördags! Tar lite tid att vänja sig bara vid tanken, men det ska nog gå bra det med. Har ju haft stora funderingar om det här med köttätandets vara eller icke vara & kom fram till att det är nog det jag kan äta för tillfället. Mest hjärnan som spökar när det gäller det...

Ska bli så himla skönt att få klart här. Snickaren håller på att fodra fönster & sätta dit fönsterbrädor i skrivande stund. Sen är det bara lite måleri & glasskivor i köket som saknas. Skönt! Hoppas garderoben blir klar idag så jag kan få in alla kläder som ligger o dräller lite här o där med.

RSS 2.0